Общината ще строи нова сграда за Математическата гимназия

Нова сграда за Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ ще бъде изградена във Варна. С правителството работим активно за реализацията на тази идея, очакваме подкрепа от 6 млн. лв., като при необходимост общината също ще осигури средства. Възпитаниците на гимназията носят много поводи за гордост на нашия град, затова заслужават най-доброто.
Това съобщи кметът на Варна Иван Портних, който присъства на старта на строителството на ново спортно съоръжение в двора на Математическата гимназия.
Закритата многофункционална спортна площадка ще бъде разположена на площ от около 400 кв.м, с височина около 5,5 м. Това ще осигури възможност за тренировки по волейбол, баскетбол, бадминтон на децата от двете училища, които в момента ползват един физкултурен салон.
На първата копка присъстваха председателят на ОбС Тодор Балабанов, Христо Иванов – зам.-кмет на Община Варна, Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“.  Директорите на двете училища, които в момента ползват обща сграда – Павлин Петков – на МГ „Д-р Петър Берон“, и Тодорка Колева – на ОУ „Захари Стоянов“, благодариха за подкрепата и доброто сътрудничество с Община Варна.
Идейният проект за новото училище ще бъде изработен от гимназията, като по предварителни данни сградата трябва да бъде планирана за над 1300 деца, с повече от 40 учебни помещения. Обсъждат се различни варианти за терен, където да бъде построена сградата.
Фото Live.Varna.bg