Обновеният Юнашки салон отвори врати

Недко Петров

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пожела от реновирания Юнашки салон да излязат нови шампиони от Варна на България и света. „Радвам се, че Варна отново има своя спортен храм в нов и приятен вид. Нека тук спортните хора да се срещат и си спомнят, и от тук да излязат нови шампиони на България и света“, пожела министър Павлова, след като преряза лентата заедно с Иван Портних.
Самият Портних пък изрази задоволство, че за една година са успели да възстановят почти от руините този знаков за спорта храм.
На церемонията по откриването на реновирания Юнашки салон присъстваха поколения местни спортисти и ръководители, сред които най-известните бяха олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов и трикратният европейски шампион и олимпийски вицешампион по свободна борба Иван Янков.
В тотално обновената зала на Юнашкия ще тренират състезатели по карате и бойни спортове. Тя ще се използва също за други мероприятия и събития. На двете стени пък са поставени 8 табла с изложени над 100 снимки на легендарни спортисти от Варна и света, заснети от фотографа Саркис Саркисян-Сержо.
Разбра се още, че в обновените канцеларии на втория етаж ще са седалищата на Дирекция „Спорт“ към Общината, която ще има нов шеф в лицето на Кристиан Димитров от 4 януари, и регионалното представителство на Министерството на спорта.

11 - Junashki 2

Дядо Коледа падна на колене и поднесе цветя на министър  

С куриоз завърши тържественото откриване на реновирания Юнашки салон във Варна. Малко след като министърът на благоустройството и регионалното развитие Лиляна Павлова и кметът Иван Портних прерязаха лентата на тотално обновената зала на 105-годишния спортен храм, намиращият се Дядо Коледа направи малко очакван жест.
Той призова фоторепортерите да снимат нещо, което за първи път прави Добрия старец в света. В следващия момент Дядо Коледа падна на колене пред министъра Лиляна Павлова и й поднесе букет цветя. Леко стъписана и невярваща на очите си, тя прие букета с усмивка и видя добра поличба в това за бъдещето на емблематичната за Варна спортна зала.