Областният управител смени служебния автомобил с нов

Oбластният управител на Варненска област вече се вози на нова служебна кола. Отскоро Стоян Пасев използва за представителни цели черен „Фолксваген“, вместо стария сребрист „Мерцедес“. Новото возило е модел „Пасат CC“. Колата е втора употреба и е купена от официалния вносител на марката за България. За нея са броени около 19 000 лева от приходите от концесии, съобщи „Дарик“.
„Взех го с парите от плажовете. Останаха ни от миналата година“, коментира Пасев. Той сподели още, че машината е икономична и гори само 5 на сто дизел. При купуването й е била с пробег от около 17 000 км, въпреки че е 7-годишна. Вече е изпробвана на дълъг път – с нея областният управител е ходил два пъти до София. Стоян Пасев разкри, че е предпочел да вземе кола на старо, но от по-висок клас, отколкото нова, но от по-нисък. Въпреки че има нова служебна кола с представителни цели, представителят на правителството и държавната власт в областта е запазил конфигурацията от цифри на регистрационния номер – 0001.

7 - Oblasten
Наскоро Областна администрация се е сдобила и с джип. За срок от 4 години безвъзмездно администрацията ще ползва „Волво“, собственост на Община Девня. Високопроходимата машина е на 70 00 км. Автопаркът на Областна администрация ще бъде попълнен с още една лека кола – „Пежо“, от Министерството на финансите. „Те си подменят колите и дават старите на нас. Но пак е нещо“, уточни Пасев. По думите му, колите ще се ползват и от двамата му заместници. „Областна администрация не може без коли. Лятото идва, ще правим обиколки по плажовете, проверки по язовири, стени, трябват коли наистина.“ Така шефът на Областна управа обоснова новите придобивки.