Няма автобуси по линия 48 в пикови часове, хората чакат отговор

 

Общинският превозвач на Варна „Градски транспорт“ не спазва разписанието си и вече две седмици не обслужва най-раните си курсове по линия 48. Между 16:52 и 18:00 ч. също няма нито един курс, което затруднява прибирането на хората от работа. Това написа наша читателка.
Варненската е дълбоко възмутена както от своеволната промяна на графика от страна на общинската фирма, която е монополист в превоза на пътници в града. Тя е разочарована и от липсата на ясни отговори от страна на превозвача, който очевидно не се справя сам с превозването на варненци. Ето нейния разказ за ситуацията:
„От две седмици няма курсове от 7,15 до 8,45 сутрин в пиковите часове за отиване на работа, както и вечер. След курса в 16,52 от гарата следващият е в 18 часа. Така работещите от 8, 8,30 и 9 часа нямат транспорт до гарата, а излезлите от работа в 17, 17,30 и 18 часа не могат да се приберат нормално, защото или трябва да чакат до 18 часа или го изпускат. На написаните от мен няколко имейла така и не получих отговор. На обаждането ми на телефона, посочен на сайта, ми бе отговорено, че до дни проблема ни ще бъде решен. Но това беше миналата седмица и досега – нищо.
Явно чакат да замълчим и да остане така, а като дойдат дъжда, студа и снега и поледицата, не знам как ще се оправяме. Може ли в град като Варна да се допусне да няма автобуси или водачи по линиите?! Защото това ми се каза, че само два автобуса пътуват по линията и се чакат разни конкурси за наеми и нови автобуси. Кой го допусна това, а не взе мерки навреме? Като не може да управлява този, който е виновен, да си върви и да се намери кадърен човек. Не може да издевателстват над гражданите и работещите хора и даже да не ни обръщат внимание и дават отговори“.