Нощен пожар в заведение заплаши крайбрежната алея

 

Голям пожар в заведение на крайбрежната алея в района на Морската градина се превърна в основно събитие за Варна през отминалия уикенд. Гледката на пламъците, избухнали посред нощ, беше заснета от десетки минувачи, които все още са били на мястото в късния час на инцидента. Свидетели разказаха, че пламъците са били много високи, дори че са надхвърлили 10 метра. Любителските видео клипове потвърждават впечатленията на очевидците.
Официалната информация от пресцентъра на ОДМВР – Варна, гласи, че пожарът е избухнал около 02:20 часа в нощта срещу събота. На място са изпратени четири ППА, които овладяват огъня и успяват да го потушат. Най-важното в случая е, че няма пострадали хора. Нанесени са значителни материални щети на заведението, изгоряла е дървената му конструкция, оборудване, обзавеждане и друго имущество.

 
Изясняват се причините за възникването на пожара. По случая има образувано досъдебно производство.
Обгорелите руини на ресторанта предизвикаха интереса на посетителите на плажа и на следващия ден. Гледката беше доста страховита, още повече че часове наред огнеборците продължаваха да обливат с вода и да дежурят в разрушеното заведение. Може да се каже, че инцидентът е овладян отлично, защото пламъците не са се разпространили нито към съседните заведения, нито към дърветата на Морската градина.
Изводите от разследването се очакват с интерес. Дали става за дума за небрежност, за саботаж или за лошо стечение на обстоятелствата, ще кажат специалистите. Тези варненци, които са видели с очите си пламъците или дори само останките от тях, обаче коментират, че ако има виновни за огненото бедствие, те със сигурност трябва да си понесат наказателната отговорност.