Нов български сериал кара зрителите да усетят чара на града ни

 

За първи път действието на нова българска телевизионна поредица няма да се развива в София, а във Варна. Сериалът ще бъде комедиен, като работното му заглавие за момента е „Фалшив герой“. Това разкри пред бюджетната комисия на Общински съвет Димитър Гочев, един от авторите на проекта.


Продуцентът, познат от популярни телевизионни поредици като „Стъклен дом“ и „Под прикритие“, разкри пред варненските общински съветници, че централният герой на новата комедия ще е чаровен мъж около 30-те, а около него ще има много жени. За някои от ролите вече се водят преговори с български актриси, които имат успех зад граница, допълни Гочев.
За осъществяването на проекта се разчита на община Варна не само организационно, но и финансово. Бюджетната комисия одобри да бъдат отпуснати близо 290 хил. лева. Задно с това обаче бяха поставени условия.
Председателят на групата съветници от ГЕРБ Марица Гърдева настоя към решението изрично да се добави, че Варна трябва да бъде представена като добро място за живот и туризъм. Тя дори каза, че може лично да разходи екипа на сериала по местата, които са подходящи за целта. Съветниците с готовност приеха и предложението Варна да получи рекламен клип, който да съпътства кампанията на самия сериал в социалните мрежи.
Средствата за продукцията се осигуряват от перото за култура и на практика надвишават рамката на приетия съвсем наскоро общински бюджет на Варна. Според общинския финансист Стефка Господинова обаче това няма да създаде проблем и впоследствие може парите да бъдат включени в актуализацията на финансовата програма.