Новият Черно море – по-солиден и обещаващ

Макар че са минали едва две контроли и селекцията не е завършила на 100%, вече са на лице сериозни индикации, че Черно море ще разполага с по-солиден и обещаващ отбор за новия сезон, в който вътрешната конкуренция е на високо ниво.
Гонзо привлече опитни и доказани имена в родния футбол, повечето от които са надъхани да постигнат нещо голямо у нас след неудачния последен сезон за тях.
Новите попълнения, другите рутинирани изпълнители от миналия сезон и кадърните таланти ще имат само една мисия – да завършат в топ 4 и да се класират за Европа.
Треньорът изпълни желанието си да разполага с по-дълга и равностойна пейка, с повече опции за състава и да прилага успешно няколко тактически варианти, съобразени със стила на игра и моментното състояние на съответния съперник.
Безспорно Гонзо ще иска Черно море да е с изрядна организация на играта и тактическа дисциплина, да играе по един и същи начин, независимо кои са изпълнителите на терена и кой е противникът, и да поддържа постоянно добро игрово ниво.
На вратата титуляр засега е Емил Михайлов, но скоро ще бъде привлечен и друг опитен страж, а перспективните Иван Дюлгеров и Иван Дичевски чакат търпеливо своя час.
В защита алтернативите за десен бек са поне три – Ондрей Сукуп, Атанас Зехиров и Мартин Костадинов, да не забравяме и младото момче Ертан Томбак. В сърцето на отбраната утвърден е Стефан Станчев, за негов партньор ще спорят Александър Александров и Илиас Хасани, а край тях ще израства Емил Янчев.
На този етап Витиня, изглежда, е бетониран като ляв бек, но на поста би се справили също Орлин Старокин и Мартин Костадинов.
В средата на терена има изобилие от вътрешни и разиграващи халфове – Мариян Огнянов, Орлин Старокин, Александър Цветков, новият играещ помощник-треньор Георги Илиев, дори и Борислав Балджийски.
Като десни външи халфове ще се подвизават Балджийски, Атанас Зехиров, Николай Минков или Мартин Костадинов, а на левия фланг са Георги Божилов, Иван Коконов, и защо не уникалния талант Мартин Минчев. В близките дни се очаква да бъде взет и още един класен външен халф. На върха на атаката Марек Кузма ще започне сезона с един гърди пред Цветелин Чунчуков, а опция тук е и Мартин Минчев.