Нова сграда заблестява в квартал „Бриз“! Ето как ще изглежда тя!

Нова жилищна сграда започва да се строи в квартал „Бриз“ през март 2017 година. Намеренията на инвеститора са да я завърши за година и половина. Бе проведен конкурс за идеен проект на сградата, като той беше организиран от „Интерком груп Бриз” ЕООД, чийто собственик и управител е успешния варненски бизнесмен инж. Павлин Николов.

16-1 16-3
Шестчленното жури с председател главния архитект на гр. Варна – арх. Виктор Бузев, разгледа и оцени проектите на петнадесетте участници – архитекти от цялата страна – Варна, София, Велико Търново, Стара Загора и Благоевград.
Единодушно първа награда бе присъдена на младия талантлив архитект от Варна – арх. Димитър Бояджиев, чиято работа се открои сред останалите със своята красива визия, функционално разпределение на жилищата и безупречно спазване на всички нормативни изисквания.
Втора награда спечелиха арх. Маринела Стефанова и арх. Десислава Парлапанска, които предложиха интересна и оригинална визия.

16
Третата награда се присъди на арх. Драгомир Йосифов и неговия екип от Велико Търново.
„Интерком груп Бриз” ЕООД отличи още четири конкурсни проекта с поощрителни награди за емоционално естетическо въздействие:
– Integra Consult Project – София – арх. Васил Кашукеев;
– арх. Борислав Игнатов – Варна;
– арх. Росица Мъглова, арх. С. Войчева, арх. Т. Велков, арх. Ст. Петров – Стара Загора;
– Архитектурно студио „Урбанекс” ЕООД – Варна – арх. Венцислав Неделчев.
Общият награден фонд възлиза на 26 000 лева.
Следва договаряне с победителя в конкурса и изработване на технически проект.
На официален коктейл, който ще се състои на 18.11.2016 г. в сградата на „Интерком Груп” ООД. Главният архитект Виктор Бузев и инж. Павлин Николов ще връчат наградите на отличените участници в конкурса.
На тържественото събитие са поканени градоначалникът на Варна – г-н Иван Портних, председателят на Камарата на архитектите в България и на Камарата на строителите в България, районни кметове, водещи бизнесмени, медии и други официални гости.
За две седмици от 23.11. в мол Варна ще се организира изложба на отличените конкурсни проекти.