Нова вандалщина до Шишковата градинка

 

 

Изключително грозна гавра стана в центъра на Варна и за пореден път показа, че битката с вандализма в града ни се води с твърде променлив успех. Пластмасовото момиченце, което трябва да привлича вниманието на шофьорите, минаващи между Шишковата градинка и училище „Св. Климент Охридски“, е обезобразено. Вандали са изкъртили предната част на главата му. Извършителите на този етап са неизвестни.

Наш репортер видя, че непосредствено след инцидента, в близост до мястото на лумпенската проява, има полицейска патрулка. Всъщност, полицейско присъствие там има често заради забраната за паркиране на Шишковата градинка, въведена заедно със синята зона.

Проверка пък установи, че друга от пластмасовите кукли в града – тази срещу общината, не е там, като не е ясно дали е изкъртена или демонтирана.

При всички случаи грозната постъпка е била заснета от някоя камера за наблюдение, каквото със сигурност има доста в района. За съжаление до момента няма данни извършителят или извършителите на вандалския акт да са били разкрити и да им е потърсена отговорност.