Никола Карастоянов: Слога е много тежък съперник! С 20 класи е над Кеймбридж

 

Треньорът на хандбалния Локомотив Никола Карастоянов е реалист и не вярва в чудо на 1/8-финалите вЧалъндж къп”. Жребият хвърли варненци на сръбския Слога (Позега), като двете срещи са на 18 и 25 февруари.

Те са завършили трети в първенството на страната си през миналия сезон, а силата на сръбската школа е известна. Сега в предния кръг на турнира са елиминирали белгийците, които ни размазаха миналата година. Ако пък сравнявам Слога с Кеймбридж, който ние отстранихме, сърбите са с 20 класи над него. Това е много тежък съперник, ще ни бъде много трудно”, заяви заНародно дело СедмицатаКарастоянов.

Той уточни, че хандбалистите на Слога са млади като техните, но с далеч повече изиграни мачове и турнирен опит.

28-04

Успях да гледам няколко двубоя на сръбския ни съперник и съм впечатлен. Засега не сме влезли в контакт с тях и не мога да коментирам дали ние или те ще изявят желание да купят домакинство. Мачовете с тях ще ни позволят да видим какво европейско ниво сме достигнали”, допълни Карастоянов.

Междувременно Локо ще зимува на върха вАгрупа, след като спечели всичките си девет срещи. Според специалистите варненският тим е пълен хегемон в първенството и със сигурност ще вдигне титлата през месец май 2017-а след пауза от 9 години.

В събота пък Никола Карастоянов ще се върне в една любима залатази в Шумен, на който Локо ще гостува в 1/8-финален мач за купата на България. С екипа на шуменци Карастоянов спечели две титли и три купи на страната в периода 2009/2012.

Очакванията са Локо да вземе лесна победа и на 1/4-финалите в началото на февруари да срещне градския съперник Спартак, който едва ли ще сбърка при гостуването си на друг втородивизионен клубМартен.