Никола Карастоянов: Гледал съм Кеймбридж само на снимка

Двете срещи на Локо с англичаните в „Чалъндж къп“ са в „Конгресна“ в края на ноември

Хандбалният „Локомотив“ ще изиграе двата си мача от третия кръг на „Чалъндж“ къп с Кеймбридж във Варна. Срещите ще бъдат в зала „Конгресна“ на 21 и 22 ноември или на 28 и 29 ноември. При успех носителят на купата на България ще се класира за 1/16-финалите през февруари 2017 година.

30-04

„След жребия за евротурнира разменихме имейли с Кеймбридж. Те ни писаха, че поради малкото лицензирани зали от ЕХФ в Англия искат да изиграят двата мача във Варна. Нашето ръководство прие и се договорихме те да си поемат пътя, а разходите по престоя им във Варна, както и тези за двата двубоя да са за наша сметка“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Никола Карастоянов.

Той призна, че няма информация за съперника. „Гледал съм отбора на Кеймбридж само на снимка. Имат ръстови и добре сложени състезатели. Зная също, че през 2014/2015 година са участвали в същия турнир и губят два пъти с по 15 гола разлика. За състава им и представянето им в английското първенство, няма никаква представа. Очаквам обаче да получа съвсем скоро видео с техни мачове, така че ги разучим, доколкото можем“, допълни Карастоянов.

Звезда на носителя на купата се размина с Франция

30-02

В Локомотив успяха да задържат двете си звезди Бранимир Балчев и Тансер Юсню за новия сезон. Както „Народно дело Седмицата“ беше писал, към двамата имаше интерес от чужбина, но до трансфер не се стигна.
„Двамата остават при нас, което е хубава новина. С Балчев говорих пред дни и той ми потвърди, че никъде няма да ходи. За Тансер вариант бе отбор от трета дивизия, но заради документални проблеми сделка не бе сключена. И двамата обаче са млади, пред тях има много години в хандбала и вярвам, че рано или късно ще излязат зад граница. Дано това стане, след като ни помогнат да станем шампиони“, каза Карастоянов.
Както е известно, Балчев стана голмайстор на изминалото първенство. Той е твърд титуляр в националния и човек отбор в Локо.
С подобен статут се ползва и Тансер. Какво означава той за тима, се разбра в трите мача за титлата. С него в състава Локо дръпна с 1:0 на Фрегата във финалния плейоф, но заради контузия в глезена Юсню гледа другите два двубоя отстрани. Бургазлии ги спечелиха и за трети път поред се окичиха със златните медали.
Тансер вече е възстановен и ще започне пълноценно лятна подготовка.

Стягат бенефис на Малкия

30-03

В Локомотив ще направят бенефисен мач на Станимир Казаков-Малкия, който спря с хандбала след изминалия сезон.
Пивотът е на 42 години, като повече от половин век игра за мъжкия тим на клуба.
Локо е единственият клуб в кариерата на Казаков, който е сменял любимата си фланелка само с тази на националните отбори.
„Станимир заслужава подобно признание. Бенефисът ще е през септември или по-късно наесен, като той ще реши кои хандбалисти да участват в него“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Никола Карастоянов.
„За мен е огромна чест и привилегия, че толкова дълго играх за Локо. Зад гърба ми са много титли и купи, евромачове, драми и т.н. Благодарен съм на всички мои съотборници и треньори през годините“, заяви Малкия. Занапред той ще продължи да върти волана на таксито си, но ще играе за удоволствие и с ветераните.
„С тях вече спечелиха първата си купа в Турция. Дано имаме повече изяви годишно както в България, така и в чужбина. Защото в тези мачове усещаш отново онази тръпка от първите стъпки в залата, както и след това при децата, юношите и в представителния тим“, допълни
Станимир. Той няма намерение да става треньор, но намекна, че ако му се удаде възможност, би предавал опита и знания на подрастващи в клуба.
Тимът загрява за Европа с турнир в Бургас и проверки с румънци

Локомотив ще загрее за Европа с проверки в турнира и с румънски отбори.
„Започваме лятна подготовка в началото на август. В началото на септември ще изиграем няколко полезни мача на традиционния турнира в Бургас в памет на Тодор Хънков, а след това се надявам да уредим спаринги и с румънски тимове. Разбира се, всичко е въпрос на организация и пари, но аз се надявам, че ще се подготвим максимално добре за старта в Европа. Още повече че ще сме изиграли и няколко срещи от новото първенство на България, докато срещнем Кеймбридж“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Никола Карастоянов.
Специалистът не планира големи промени в състава.
„Трите момчета, за които вече ви казах, че искат да напуснат, ще вземат крайно решение до 10 дни. Новите ще са най-много трима.  Единият е пивот от Фрегата, а другите двама също са от наши отбори, но ще не са уредили взаимоотношенията си с тях документално и не мога да ги разкрия“, допълни Карастоянов.