Не се прави така: Читател хвана „съвестен“ гражданин край контейнери

Проблемите с боклука във Варна са твърде сериозни в последно време. Някои „граждани“ обаче се възползват от ситуацията и вършат нарушения, които са недопустими и се наказват с глоби.
Едно от забранените неща е изхвърлянето на строителни отпадъци на местата за битова смет. Случаите, в които някои хора се опитват „да минат метър“ и да оставят разбитите мазилка и тухли до контейнерите, за съжаление не са никак малко.

8 - Stroj 2
Възмутен варненец ни изпрати снимки на точно такъв недобросъвестен негов съгражданин. „Това е обръщачът на автобус номер 13 в кв. „Левски“, където се намират казаните за изхвърляне на битови отпадъци. На снимките се вижда как „съвестен“ гражданин изхвърля строителните си отпадъци. Надявам се, че снимката ще заинтригува компетентните органи и ще бъдат взети съответните мерки“, пише нашият читател.
„Народно дело Седмицата“ се присъединява към призива да се търси отговорност за нарушението. При интерес от институциите ще им предоставим снимка, на която се вижда номерът на колата, от която се стоварват строителните отпадъци.