Несторов и Локомотив с престижни отличия

 

Пьотр Нестеров, състезател на тенис клуб Черно море-Елит, бе обявен за „Спортист на Варна“ за месец май в традиционната месечна анкета. Пьотр е двоен шампион -на сингъл и двойки на турнир в Свиленград, 14 г. Има спечелени два златни медала – сингъл и двойки на турнир в Сливен. Негов личен треньор е Кристиан Илиев. Пьотр Нестеров стана и №1 на варненското спортно училище за май.
Категорично за отбор на май бе определен хандбалният Локомотив. Отборът спечели девета титла в родното първенство. Наставник на отбора е Никола Карастоянов.
Победител в онлайн анкетата стана лекоатлетката Елена Георгиева от СКЛА Черно море-Атлетик с личен треньор Иванка Тихова. Тя спечели 2 златни и 2 сребърни медала и покри норматив за световно първенство в Найроби (Кения). Георгиева взе също квота за участие на балканско първенство в Турция и покри втори норматив на 200 м за балканско. Има също златен и сребърен медал на турнир в Русе от държавното първенство.
Престижен успех за талант на Черно море-Елит

Даниъл Спасов от варненския тенис клуб Черно море-Елит стана шампион на третото издание на Tennis International Royal Cup tournament. Турнирът се проведе на кортовете на курортен комплекс Албена.
На финала Дани бе безапелационен и не даде нито гейм на съперника си, побеждавайки го с 4:0, 4:0. Надпреварата се проведе под патронажа на цар Симеон II и перфектната организация на Руслан Йорданов.

Тишо Желев и съпругата му с благотворителен жест

Варненският баскетболист Тихомир Желев и съпругата му Мария се включиха в каузата за събиране на средства за малката Йоанка. Момиченцето се нуждае от операция, а сумата за лечение е непосилна за нейното семейство. Преди броени дни бе сватбата на Тихомир и Мария. Те обаче казаха ДА и на щедростта. Двамата помолиха гостите си да не носят цветя, а вместо това да дарят определената сума за Йоанка, като така събраха общо 1000 лева.
За да помогнат на момиченцето, Иван Лилов и Мартин Маринов организираха вчера благотворителен мач в Ботевград. В двубоя се включиха едни от любимите играчи на ботевградската публика в последните години, като се изправиха срещу 12-годишните момчета от школата на Балкан.
Директорът на спортни клубове ЛУКойл Сашо Везенков също се включи в инициативата и организира отбор от легенди, който се включи в благотворителния мач.
Дарения за малката Йоанка можете да направите чрез Pay Pal: helpyoana@abv.bg или по банков път:
Дарителска сметка:
Първа инвестиционна банка
IBAN: BG32FINV91501317009581
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Йоана Цветославова Нанова