Невиждан протест в общината: Възмутен гражданин разхвърля чорапи по креслата на властта

Гневен варненец измисли доста оригинална форма на протест срещу управлението на града. Той реши да поднесе евтини чорапи на варненските общинари. Идеята му е вероятно да покаже, че и те, като тази стока, се продават, при това евтино.
Протестът на варненеца обаче се натъкна на неочаквана пречка. И общинските съветници, и кмета Иван Портних, и заместниците му ги нямаше в четвъртък в зала „Пленарна“. В този ден там трябваше да продължи сесията на местния парламент, която беше обявена като двудневна. В сряда обаче съветниците изчерпаха дневния ред на заседанието, на което беше приет бюджетът на общината за 2016-а.

10 - Chorapi3
„Вчера си удължили заседанието и за днес го отложили. Ами и без тях мога“, написа във фейсбук в четвъртък недоволният варненец Масис Бояджян, инициатор на необичайния протест. Той е известен във Варна като активен противник на движението на автомобили в Морската градина и участник в почти всички демонстрации на граждани.
От снимките става ясно, че чорапите очевидно са ползвани.

10 - Chorapi2
На тях са оставени и указания за цената, която е ориентирана според цената на определени политици – премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, Цветан Цветанов, кмета на Варна Иван Портних, неговите заместници, както и на дългогодишни общински съветници от различни политически сили.
Снимките, които протестиращият варненец е направил, бяха публикувани във фейсбук групата „Варна може да защити Морската си градина /Обновена/“. Много от  участниците в групата подкрепиха варненеца в неговия протест.
Доста сериозни упреци пък получи фактът, че Масис Бояджян е бил потърсен от полицията във връзка със случая. Той е привикан да даде обяснения за действията си. Оказа се, че двама души са сезирали и прокуратурата. По обяснението на самия протестиращ, сигналите били за „грубо нарушаване на обществен ред“ ,“незачитане и непризнаване“ на символите на държавната и местна власт, при които се „използва гербът на града и националното знаме за фон“. Допуска се и възможността да бъде заведено дело за хулиганство.

Фото Масис Бояджян