Невиждано шоу: „Пристанище Варна“ ЕАД приема първия в България Flugtag

„Пристанище Варна“ ЕАД ще бъде домакин на първия в България Flugtag. Атрактивното състезание, което на немски означава буквално „ден за летене“, ще събере хиляди възторжени зрители от страната и света за първи път у нас – в обновения район около морска гара Варна.
Състезанието се е превърнало в синоним на суперзабавление, щури идеи и неизменно доказателство, че за човешкото въображение няма граници.
В акваторията на пристанището ще бъдат тествани летателни протопити, създадени от смели и креативни екипи. Летателният потенциал на изобретението обаче не е най-важното, отчитат организаторите от „Ред бул“, които ще наградят най-добрите три отбора.

24-Prist
Първото по рода си събитие е организирано във Виена през 1992 г. и от тогава досега е посетило над 45 държави по света, а общият брой състезания е над 145. Вече хиляди дръзки участници по света са изграждали своето уникално и невиждано летателно чудо.
Най-дългият прелет, осъществен само с човешката сила и воля, е от феноменалните 78,64 метра, постигнат през 2012 в Лонг Бийч, Калифорния. Най-посетеното събитие Red Bull Flugtag е това в Лондон, Великобритания, през 2003 г. – 350 000 души, а зрителите на живо през годините са над 8 милиона души.
Набирането на идейни проекти е до 25 април. Подробна информация за надпреварата можете да откриете тук или на тел. 0700 20733 от 9,30 до 18,30 ч. в работни дни (без допълнително увеличение на тел. услуга).
Денят на полета кани всички в невиждана досега у нас въздушна надпревара на морска гара Варна на 2 юли от 10,30 ч.