Невероятни котки очароваха с красотата си на изложба в ДКС

През почивните дни в зала „Младост” в Двореца на културата и спорта се проведе XVII и XVIII международна лицензирана изложба на котки и награждаване на организираните конкурси за деца.
Регистрираните предварително котки бяха 100, като част от тях идват от чужбина – Русия, Украйна, Турция, Румъния, Сърбия, Гърция. Авторитетни съдии от Австрия и Русия дадоха своите оценки за симпатичните  участници в надпреварата.

15 - Kotki 3
В изложба имаха възможност да вземат участие дори собственици на домашни любимци, които не притежават сертификати за родословие. Пред тях се открива уникалният шанс да получат експериментално родословие, в което котката, която притежават, ще бъде вписана като първо поколение. Това може да се случи единствено след като експертите преценят дали домашният любимец притежава присъщите характеристики на своята порода. Тази година участие взе и известен развъдник от Украйна с котка порода Бомбей.

15 - Kotki 1
Конкурс за рисунка „Удивителният свят на котките” беше друга приятна новост в изложбата на котки. Рисунките можеха да бъдат купувани от всекиго на желана от него цена. Парите от продадените рисунки ще бъдат събирани и дарени на Дома за деца, лишени от родителска грижа, „Другарче“ – Варна.
По време на изложбата бяха проведени следните конкурси:
– за плюшени участници, които ще се състезават за титлата „Мис мяу България“. На него ще бъде избрана най-изтънчена и елегантна котка от всички участници в този своеобразен конкурс;
– тържествен конкурс-оценяване, който по традиция се проведе през двата дни на изложението и на който международните експерти определиха най-добрите представители от всички породи.
Изложбата на котки – това е една от най-атрактивните изложби в България, която събира под един покрив породисти животни от най-добрите развъдници в България и чужбина.
Изложбата на котки – това е празник на всички, това е възможност да се видят десетки породи котки, възможност на живо да общуваш с представители на професионални развъдници относно особености и характер на дадена порода. За всички желаещи имаше възможност да си купят играчки, храна за домашни любимци, лакомства от най-добрите производители на специални цени. А предложените на изложбата сувенири, красиви статуетки, ювелирни изделия и всевъзможни аксесоари на котешка тематика не оставиха равнодушен абсолютно никой от присъстващите.
Спонсори на събитието станаха: Green World Group, благотворителен фонд „Европа“, SAM BS EOOD, Rainbow, BI EM EL Ltd., Bentonite&Perlite Intermediates.