„Небе, земя, дао“ показва нов поглед към бойните изкуства

 

Артистична постановка, основаваща се на кунгфу, наречена „Небе, земя, дао“, ще бъде показана на 3 юни в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Спектакълът представлява нов поглед към традиционните китайски бойни изкуства, представени по атрактивен и съвременен начин. Зрителите ще могат да се насладят на впечатляваща шоу демонстрация на бойни форми и двубои, изпълнявани с истински кунгфу оръжия. Участниците в представлението са възпитаници на майстор Шън Фей от клубовете Sheng shi Taiji Bagua – Варна, Ба Гуа Джан клуб „Белият лотос“ – София, клуб „Китайски бойни изкуства“ – Враца, както и младите възпитаници на ушу клуб „Шън Лун“– Варна.


Майстор Шън Фей е пето поколение майстор в линията Лян шъ Ба Гуа Джан и приемственик на линията Дзян шъ Тай Дзи Цюен. На 13 години започва да се обучава във външните бойни стилове шао лин цюен и ба дзи цюен, а след 26-годишна възраст започва да тренира при най-добрите вътрешни майстори в Китай вътрешните бойни стилове ба гуа джан, тай дзи цюен и син и цюен. Печелил е няколкократно първи награди от демонстрации по бойни изкуства в Китай, организатор е на първия турнир по смесени свободни боеве във Варна и на няколко спортно-артистични спектакъла. В България майстор Шън Фей основава няколко клуба по вътрешни бойни изкуства и създава свой автентичен почерк шън шъ тайдзи багуа”.
Вътрешните бойни изкуства развиват мекота и естественост на движенията, не наблягат на агресията, а на омиротворението, не използват силата на мускулите, а на енергията ней гун, развиват дълбока вътрешна релаксация и осигуряват правилно движение на енергията ци по цялото тяло.