На 19 август: Nightwish разтърсват пристанището с уникален концерт за Балканите

 

Финландските метъл легенди Nightwish ще свирят под открито небе на Пристанище Варна на 19 август. Това обявиха на пресконференция миналата седмица кметът Иван Портних и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, основен организатор на новия фестивал „Варна Мега Рок“.
Концертът на Nightwish ще събере хиляди фенове на симфоник и пауър метъл групата от съседните страни, тъй като се очертава да е единственият на Балканския полуостров за това лято.
Както беше съобщено по-рано, другата голяма звезда на „Варна Мега Рок“ (18-19 август), ще е Глен Хюс. Цонко Цонев съобщи, че британският музикант ще изпълни заедно с Б.Т.Р. 90-минутна програма само с песни на „Дийп Пърпъл“.
В двата дни на фестивала ще се изявят и българските групи „Кросфайър“, „Кикимора“ с Николо Коцев, „Бендида“ и „Конкурент“. В програмата ще участват още две световни групи, вероятно от САЩ и Финландия, но Цонев запази засега имената им в тайна.
Билетите за „Варна Мега Рок“ ще са и за двете вечери, като от 14 февруари в срок от две седмици са на промоционална цена от 70 лева общо. След това пакетът ще струва 90 лева.

Фото: Ville Akseli Juurikkala