На 14 август: „Щурците“ се събират за юбилеен концерт на Морска гара

 

Кирил Маричков, Валди Тотев, Георги Марков, Иван Лечев и Славчо Николов, с виртуалното присъствие на Пеци Гюзелев и участието на гост музиканти от „БТР“, „Д2“, „Тангра“ и „Фондацията“, отбелязаха с култов концерт 50 годишнината на „Щурците“. Повече от 3 часа легендите на българския рок забавляваха публиката в „Арена Армеец”, а хилядите фенове пяха заедно с тях незабравимите им хитове.


С обещание тази емоция да се повтори, Кирил Маричков зарадва почитателите си с новината, че на 14 август на пристанището във Варна „Щурците“ и приятели ще се съберат отново, за да повторят и дори да надминат спектакъла от „Арена Армеец“. Билетите бяха пуснати в продажба още миналата седмица на цени от 25 лева. На сцената техни хитове и свои популярни песни се очаква да изпълнят групите „БТР“, „Д2“, „Тангра“ и „Фондацията“.
„Обречените да се връщат винаги при вас и след 50 години ви поздравяват. Благодарим ви, че сте тук! Заради вас сме оцелели толкова години” – с тези думи Кирил Маричков се обърна към феновете в залата в началото на грандиозното шоу на групата, което бе дадено с фойерверки и песента „Конникът“.

Булфото