На шестия концерт за младите таланти: Корнелия Нинова зарадва местните социалисти с изненадваща визита

Веселин Златков

Публиката в залата на Драматичния театър остана крайно изненадана в петък вечер от появата на сцената на лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя дойде специално във Варна, за да поздрави местната организация на социалистите за продължаващата трета година инициатива „Талантливите деца и младежи на Варна“.
В края на миналата седмица се състоя шестия концерт в подкрепа на младите варненски таланти, организиран от БСП – Варна, и Сдружение „За младите с любов“. По традиция на сцената освен даровити деца и младежи излизат и обичани български звезди, като този път специалният гост беше народната певица Славка Калчева.


Досега в благотворителната кампания се изявиха вокални изпълнители, танцьори, артисти и инструменталисти от града. В концертите се включиха Валя Балканска, трупата на Нешка Робева, Преслава, Орлин Горанов, Мариана Попова и група „Сигнал“. По-важното е обаче, че събраните средства в кампанията до момента помогнаха за закупуване на музикални инструменти, костюми, танцови обувки. Бяха финансирани редица пътувания на театрални, танцови и вокални формации от Варна. Бяха осигурени състезателни екипи за спортни клубове и поети такси за участие на варненски деца в редица национални и международни надпревари, от които те се върнаха с множество призови места и почетни награди.
Лидерът на БСП – Варна, Борислав Гуцанов каза от сцената в пълната зала на варненския театър, че донякъде съжалява, че партията трябва да компенсира с тази кампания задълженията на общината и държава, които те не изпълняват. От друга страна обаче, това е шанс за социалистите да докажат, че независимо дали са на власт или в опозиция, те винаги намират начин да се погрижат за бъдещето на България.
Гуцанов припомни, че по инициатива на БСП, при това на местно ниво, във Варна, започна подпомагането на двойки с репродуктивни проблеми. След това инвитро програмата стана общинска, а впоследствие и държавна инициатива. По същия начин местните социалисти подеха инициативата за изпращането на млади български таланти в сферата на науката в Европейската организация за ядрени изследвания ЦЕРН, където да видят отблизо най-високите достижения във физиката. След това отново общината и държавата осигуриха продължението на тази идея. „Надявам се сега и подпомагането на талантливите деца и младежи да извърви същия път и от идея на моята партия, на БСП, да стане общинска и държавна политика“, заяви лидерът на БСП – Варна. След това, за изненада на всички, той покани на сцената на Корнелия Нинова.
Нинова благодари на варненските социалисти за прекрасната инициатива. Пред журналисти тя призна, че нарочно е пазила в тайна пристигането си във Варна. „Това е една прекрасна инициатива!“, заяви Корнелия Нинова по повод подпомагането на даровитите деца. Благодарение на кампанията до момента изявени млади таланти в различни области на науката и изкуството са подпомогнати за пътуване в чужбина или с необходими пособия за дейността им.
В отговор на журналистически въпрос лидерът на БСП коментира промяната в мнението на премиера Борисов за относно бюджета на здравната каса и отхвърленото вето. „Как пък не успя вчера да си озапти депутатите, които отправиха толкова обиди към токова много болни хора?! Политиката му винаги е била „проба-грешка“, но проба с онкоболни хора не могат да се правят. Аз мисля, че българският парламент не е виждал такъв античовешки дебат. И сега се сети, 24 часа по-късно, защото видя, че това е голям гаф и това може да го срине“, заяви Корнелия Нинова.