На ул. „Дунавски лебед”: Граждани останаха без гаражи и места за паркиране

 

В края на изминалата седмица жители на кооперация на ул. ”Дунавски лебед” във Варна изразиха възмущение, че заради ремонта на бул. „Васил Левски” ще останат за неопределено време без гаражи и места за паркиране.


„В понеделник улицата ни се затваря. Асфалтът ще се изкопава и няма да имаме достъп до гаражите си и местата за паркиране. Имаме два единични гаража отзад и два двойни отпред, както и подземен със 7-8 места, до който се стига по рампа. Общо оставаме без около 40 паркоместа отвън и отвътре”, заяви за „Народно дело Седмицата” Владимир Симеонов, един от потърпевшите в кооперацията на улицата срещу автогарата. Той добави, че това, което предстои, е недопустимо, тъй като са дали пари за разрешителни за гаражи.
„За да имаме гаражи, сме платили определените суми за разрешителни. Сега обаче излиза, че разполагаме с гаражи без права, след като не може да влизаме и излизаме от тях или да паркираме пред тях. На практика нашата улица изчезва, защото ще я преградят с улица „Пловдив”, където пък изобщо няма места за паркиране на коли”, допълни Симеонов.
Той напомни, че след като е бил изготвен проектът за построяване на тяхната кооперация с гаражи, документът е бил одобрен от общината, което означава, че трябва винаги да бъде осигурен път за влизане и излизане на колите от гаражите.