„На светска вълна“ навлезе в четвърти сезон в морето от информация

 

Рубриката на БНТ2 и BNT World от Варна „На светска вълна“ с Емо Ялъмов навлезе в своя четвърти телевизионен сезон. За изминалите издания в нея гостуваха редица филмови звезди, топ модели, дизайнери, популярни музиканти, собственици на модни агенции, дипломати. Сред открояващите се имена са това на актьорите Микеле Плачидо, Марк Дакаскос, Асен Блатечки, Татяна Лолова, Яна Маринова, Бойко Кръстанов, фронтменът на група„Сигнал“ Йордан Караджов, носителките на престижни титли за красота Райна Налджиева, Габриела Кирова, Галина Иванчева, Антония Янакиевска и много други.
В своите първи три сезона „На светска вълна“ подробно проследи и зараждането на светския живот край морето, както и модните тенденции след Освобождаването на България през 1878 г. до наши дни. Архивни черно-бели снимки показаха любопитни моменти от светската суета преди век. Бяха проследени и първите светски скандали. Камерите на рубриката показаха също царската винена колекция, която се съхранява в резиденция „Евксиноград“. Екипът на рубриката бе чест гост и на червените пътеки на големи филмови фестивали у нас и в чужбина.

Емилиян Ялъмов, водещ
Хубаво светско събитие се прави с добър бюджет

– „На светска вълна“ стартира четвърти телевизионен сезон. Какво да очакват зрителите?
– Щастлив съм и удовлетворен, че имаме възможност заедно с редакторката Бистра Варнева за четвърти сезон да присъстваме в ефира на БНТ2 и БНТ Свят като рубрика, която е част от предаването „България днес“. Зрителите ни вече видяха, че имаме нова визия. Сменихме „шапката“ на рубриката и в този сезон камерите ни ще са насочени изцяло към съвремието. Първата ни голяма звезда за тази есен бе Татяна Лолова. Показахме и интервю със звездата от сериала „Под прикритие“ Бойко Кръстанов, който бе гост на филмовия фестивал „Любовта е лудост“в морската столица. Гостувахме на светски коктейл, който даде почетният консул на Република Индонезия Красимир Симов. Тук бе и посланикът на Република Индонезия Н.Пр. Сри Астари Расжид. В ноемврийското издание отново ще срещнем зрителите с изискано светско събитие. Този път ще покажем кадри от официалния прием на почетното консулство на Кралство Испания, с което бе отбелязана и 150-ата годишнина от основаването му. Подготвили сме и интересен гост, но засега ще оставя завесата спусната за това кой е той.
– Има ли светски живот край морето?
– Има стойностни събития разбира се, но има и много халтура. Хубаво светско събитие се прави с добър бюджет. В последните 20 години си пролича кой може да прави качествени ревюта, стилни коктейли, интересни партита и наистина бляскави конкурси за красота. Останалите организатори постепенно бяха изместени и все по-рядко се чува за тях в медийното пространство. Не може да се разчита само на стари лаври. Трябва креативност, усет към красивото и най-вече професионализъм, защото публиката не прощава на лаиците.
– Как обича да прекарва свободното си време един светски хроникьор?
– Чаша хубаво уиски и пура в компанията на приятелката ми винаги вършат прекрасна работа за релаксирането ми. Член съм на един клуб, в който обичаме да ходим. Там няма кой да те притеснява, защото достъпът е ограничен. Харесва ми също много да посещавам театрални постановки, концерти, изложби, кино. Обичам разнообразието и места, които са пропити с духовност и култура. Като всеки нормален човек, обичам да изпия през лятото и хубаво дайкири край морето и да се наслаждавам на залезите или да плавам с яхта. Гледам да стоя далеч от скуката.