На Илинден: Пожарникари показаха дрехите, с които са принудени да влизат в огъня

 

Пожарникарите във Варна показаха нагледно какви са условията им на работа по време на поредния протест на служителите на МВР. На техния патронен празник Илинден те изнесоха на алеята до общината дрехите, с които им се налага да гасят пожари.

 
По време на протеста представителите на органите на реда и служителите на затворите заявиха, че няма да спрат да настояват за увеличение на заплатите от 15-20 %, докато не постигнат успех, защото са убедени, че МВР има резерв от над 35 млн. лв., което прави искането им изпълнимо. Те подчертаха, че то е и справелдливо, защото всички признават, че служителите са най-големите спонсори на министерството.
Синдикалистите съобщиха също, че са изпратили нотариална покана до вътрешния министър Валентин Радев да се яви за започване на преговори, защото такива до момента няма.
Десетки служители на МВР във Варна дойдоха на протеста със семействата си. Декларации, че се присъединяват към исканията, са представили много синдикални организации и от други браншове, сред които и работещите в Морска администрация, а също и КТ „Подкрепа”.