На гости на прадядо си: Родени при уникално съвпадение деца се събраха във Варна

През октомври миналата година ви разказахме за уникалната радост, изпълнила живота на 83-годишния варненец Божидар Катеринов. В един и същи незабравим ден той се сдоби с два правнука, единият роден във Варна, другият – в София.
Невероятното съвпадение се превърна в новина, която накара мнозина да се усмихнат и да пожелаят много здраве и щастие на двете момченца – Дарко и Венцислав, както и на родителите и роднините им.
В дните около Великден се сбъдна и още една голяма мечта на прадядото Божидар – двамата му правнука се събраха на едно място, при него във Варна. Той изпрати снимка от тази незабравима среща, от която личи, че наследниците му си приличат почти като близнаци.
Божидар Катеринов преди време губи крака си, което прави пътуването му трудно, затова е изключително благодарен за това, че най-малките членове на семейството му са го посетили на най-светлия празник.
Както „Народно дело Седмицата“ разказа преди време, щастливият прадядо има двама сина, те от своя страна също имат по две деца. Дарко, който се е родил във Варна, и Венцислав, който е софиянец, са пряко продължение на мъжката линия в рода.