НАТО в града ни на конференция за отношенията си с Русия

 

Атлантическият Клуб в България, съвместно с фондация “Ханс Зайдел”, “АФСЕА Варна” и Висшето военноморско училище “Никола Вапцаров”, организира на 28-29 септември международна конференция на тема “Стратегията на НАТО за сигурността в черноморския регион”.
Събитието се организира с подкрепата на дирекция “Публична дипломация” на НАТО. В конференцията ще вземат участие представители на правителството, неправителствения сектор, международни експерти, представители на академичните среди и медиите. Основни теми на събитието ще са сигурността в черноморския регион, отношенията с Русия, замразените конфликти в региона, ролята на Черно море като енергиен коридор и асиметричните заплахи към България и региона.
Президентът на Атлрантическият клуб Соломон Паси ще сложи официалното начало на форума. Веднага след това командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев ще изнесе лекция на тема „Морската сигурност в Черноморския регион“. В конференцията ще участват и посланиците на Франция и Азербейджан у нас, както и бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова. Тя ще бъде модератор на дискусия под наслов „Русия: Отбрана и диалог.