Направиха ремонт за 7,2 млн. отсечката Гроздьово – Провадия

 

Завърши рехабилитацията на 12 км от път Гроздьово – Провадия в област Варна, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“. Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., а обектът вече има подписан Акт 16 и разрешение за ползване.

Със средства от Европейския фонд за регионално развитие се ремонтират близо 30 км от третокласния път. От тях 12 км са готови, а на останалите над 17 км строителните дейности са в заключителен етап и приключват до края на месеца. Третокласният път III-904 Старо Оряхово – Гроздьово – Провадия е с важно стопанско значение за Варненска област, тъй като е пряка връзка на населените места от Североизточна България с Южното Черноморие. С основния му ремонт се осигурява безопасен и бърз транспортен достъп на жителите на близките населени места с административните центрове гр. Провадия и гр. Долни чифлик, с път I-9 Варна-Бургас и АМ „Хемус“, обясняват от пресцентъра на агенцията.

Изпълненият участък e с подновена пътна настилка и нова отводнителна система. Направени са 7 водостоци и са рехабилитирани 16 съществуващи. Основно ремонтираните отсечки са с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Участъците преминават през три населени места – с. Нова Шипка, с. Бързица и Провадия. Стойността на строителните дейности е 7 225 355,34 лв. с ДДС.