Най-голямата и весела ледена пързалка в България вече е открита! Тя се намира в Спортния комплекс „Камчия“

Леденият „стадион“ отваря врати за втора поредна година в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Пързалката е с уникалните за страната размери 60 х 30 метра или 1800 кв. метра синтетичен лед, който покрива игралното поле в многофункционалната зала на спортния комплекс и я превръща в хокейна площадка.
200 чифта кънки с номера от 26 до 47, постоянна температура от 20 градуса, комфортна обстановка, много музика и настроение очакват гостите на „Камчия“ до средата на януари следващата година. Пързалката работи от 8,00 до 20,00 часа всеки ден, включително и през предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

24-img_1231
Тази година са предвидени семейни и групови билети.
Едни от най-активните кънкьори на ледената пързалка бяха учениците от Училището на бъдещето в „Камчия“. Те имат опит от миналата година, когато тренираха на пързалката в часовете по физическо възпитание и спорт и по-активно през Коледната ваканция. По време на официалното откриване за децата от училището на бъдещето, както и за гостите от Детско-юношеския духов оркестър на Община Долни Чифлик, бе предвидена и тематична почерпка, осигурена от Сладоледена компания „Алджида“.
Празникът на леда започна веднага след Коледния концерт на учениците от ЧСУ „Юрий Гагарин“, който по традиция се провежда в навечерието на Рождество. Спектакълът се проведе в препълнената киноконцертната зала на „Черноморски“. Пред 600 родители, учители и гости, децата отвориха коледните дарове и ще разкриха вълшебните пожелания, с които 2017 г. ще е по-добра, по-красива и по-успешна. В 90-минутната приказка участваха повече от 220 от учениците на Училището на бъдещето, които се изявиха на три езика – на български, руски и английски. Специално участие взе хорът и театралната школа към училището, а групата по гимнастика изнесе танцов спектакъл в три части. Уникалното мултимедийно шоу започне с конферентна връзка с Дядо Коледа.
Най-талантливите участници ще представят училището на започващия на 26 декември Международен фестивал и творческа среща „Заедно в 21 век“ „Зимна приказка в „Камчия“. Поканени са художници, певци, музиканти, хорове, фотографи, поети, писатели, композитори, студенти и ученици и туристи от различни страни и националности и от всички възрасти. По време на красивото събитие гостите ще представят националните си традиции и обичаи, ще посрещнат 2017 година няколко пъти – според часовата зона на страната, от която идват. Участниците във фестивала ще спазят традицията да представят държавите си в специални вечери.
Организатори на събитието са Фондация „Устойчиво развитие за България“ и СОК „Камчия“, а художествени директори са известната Наталия Барабанщикова от Молдова и Кахабер Онашвили от Грузия.