Над 120 малки пълнят „детската градина“ на Зоопарка

 

Повече от 120 бебета са се родили в зоопарка във Варна през изминалата 2017 г., разказа Иванка Стоянова, директор на зоокъта в морската столица. Най-младите попълнения са две камерунски кози, родени на 22 декември.
В момента бебетата свободно се разхождат из контактната зона, придружени от майка си. Там малките могат да бъдат хранени от посетителите три пъти в седмицата по един час. Контактната зона предоставя възможност за близки срещи с камерунските козлета, с кошути, еленче и ламата, кръстена Президент.


През 2017 г. над 155 000 души са посетили зоокъта, което е с 10 000 повече от 2016 г. От началото на тази година интересът към животните също е рекорден – само за няколко дни посещенията са почти 2500. Според Иванка Стоянова събитие е и преждевременното събуждане на мечката от зимен сън, която напуснала рано леговището си заради топлото време. Общо 400 животни от 62 вида живеят във варненския зоопарк. Част от тях имат осиновители, които се грижат за тях, а кампанията за намиране на приятели на животните продължава.

Фото Live.Varna.bg