Над 10 000 безплатни билета за деца за Мондиала по волей

 

Гъвкави цени, различни възможности за намаления, разнообразни пакетни предложения и над 10 000 безплатни билета за деца между 7 и 12 г. ще отпусне Българската федерация по волейбол за двубоите от Световното първенство за мъже, на което страната ни ще бъде домакин заедно с Италия. Шампионатът на планетата ще се проведе от 9 до 30 септември, а градовете у нас, които ще приемат най-големия волейболен форум са Варна, Русе и София. „Българските Лъвове“ ще започнат участието си на турнира в емблематичната зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта в морската ни столица. Пред верните варненски фенове съставът воден от селекционера Пламен Константинов ще се изправи срещу действащият световен шампион Полша, Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико в двубоите от Група Д на първата фаза на турнира. По същото време „Арена Русе“ ще бъде домакин на сблъсъците от Група Б, в която са олимпийският златен медалист от Игрите в Рио – Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия.
Българската федерация по волейбол продължава инициативата си за привличане на възможно най-много семейства с деца в залите. Отново, както и по време на срещите от Световната лига през 2017 г., със закупуването на един билет възрастният ще има възможност да получи напълно безплатно и пропуск за едно дете между 7 и 12 г. По този начин ще се сформира т.нар. „Семеен билет“. Децата, които нямат навършени 7 години, ще имат възможността да наблюдават напълно безплатно срещите, придружени от родител с билет, но няма да имат свое самостоятелно запазено място. БФВ отпуска забележителните над 10 000 безплатни билета за деца между 7 и 12 г., общо за всички мачове от Световното първенство, които ще се изиграят във Варна, Русе и София.


БФВ определя също така и допълнителните 10% отстъпка за хора в инвалидни колички и пенсионери.
Билетите за срещите от Група Д на Световното първенство във Варна са разделени в 4 категории, а цените им са между 20 и 50 лв. за един двубой. Дневните пропуски, които включват всички срещи за съответния ден са между 30 и 80 лв.
БФВ е подготвила и т.нар. специален „Отборен билет“, с който се дава възможност на привържениците на даден тим да си закупят пакетен пропуск за всички мачове на любимия им отбор от съответната фаза на първенството на специална цена. Пакетът ще включва 5 двубоя от първата фаза или 3 срещи от втория етап на шампионата. Другата добра новина за всички привърженици на волейбола у нас е, че всеки, който закупи билет за Световното първенство до 31 май, независимо за кой мач или в коя зала, ще получи 10% отстъпка от цената на пропуска.
Продажбата на билети вече стартира едновременно в Италия и България.
От федерацията разпространиха важна информация за „Семейните билети“ и билетите за хора в инвалидни колички:
* Наличните места за хора в инвалидни колички са ограничени и са различни за всяка отделна зала. Поради тази причина този тип билети ще бъдат предлагани до изчерпване на наличните в съответната зала места.
* При интерес за закупуване на билети за хора в инвалидна количка, може да се свържете с Eventim на info@eventim.bg
* „Семейните билети“ ще се различават на външен вид от останалите. По този начин ще бъдат улеснени проверяващите служители на пропускателните входове в залите.
* Ще бъде обозначен специален вход, който да бъде използван от притежателите на „Семейни билети“.
* Посетителите, закупили „Семеен билет“, ще могат да влязат в залата единствено заедно с детето до 12г., което придружават, като на входа ще трябва да се предостави декларация за придружител на непълнолетен.
* В случай, че възрастен, който е закупил „Семеен билет“, посети събитието, без да е придружаван от дете до 12 г., това ще бъде установено при проверка на входа на залата и неизползваният билет (седалка в залата) автоматично ще бъде освободен за продажба в системата на Еventim.
* В случай, че предварително закупен „Семеен билет“ не може да бъде използван като такъв (няма да посетите събитието заедно с дете до 12 г.), моля да се свържете с Eventim на info@eventim.bg
*Стюардите на турнира ще имат информация за местата в залата, за които са закупени „Семейни билети“, и ще следят дали тези места наистина се използват от деца до 12 г., каквато е основната цел на инициативата „Семейни билети“ – популяризиране на спорта сред децата! В случай на опит за злоупотреба пропуските ще бъдат отнемани, а притежателите им ще бъдат помолени да напуснат залата.
*Семейни билети може да се използват за деца между 7 и 12 години. Към датата на събитието детето не трябва да има навършени 13 г.
Варна-ДКС с убедителни победи, стигна финал на държавното


Волейболистките на Варна–ДКС се представиха отлично на финалите на регионалното първенство за кадетки в Шумен. В трите си срещи варненки разбиха с по 3:0 гейма Черноломец (Попово) съгражданките си от Перун и Шумен 05 и се класираха за финалите на държавното.
Състезателките на старши треньора Ставри Димитров стигнаха заслужено и безапелационно до успехите, след като показаха много добра игра в нападение и защита, както и добро владеене на елементите на играта.
С тази игра отборът показа, че има огромен потенциал и ще гони призово класиране на финалите на държавното първенство, което евентуално ще бъде спортен дар за 100–годишния юбилей на ОСК ”ЖСК – Спартак” тази година.
Състав на Варна–ДКС: Десислава Тодева – капитан, Рени Георгиева, Десислава Чернева, Джансел Сабри, Мария – Магдалена Николова, Кристина Йорданова, Даниела Йорданова, Рая Кирова, Валентина Йорданова, Цветомира Колева и Кристина Колева.
Според Ставри Димитров девойките старша възраст също могат да се борят за медал на държавното. Но това, което отново притеснява старши треньора, е, че за тези финали на два или три отбора ще са необходими над 20 000 лв. Клубът няма спонсор и всичко това ще бъде в тежест на родителите.
„Имаме перспективни състезателки, но нямаме финансиране. Това ни ограничава да не мислим за участие в женската лига. Варна има традиции в женския волейбол от 1976 г. и е била неизменно в призови позиции – трето/четвърто място в страната. Много наши състезателки са били в националните състави и са представлявали страната на олимпийски, световни и европейски първенства. И в днешно време имаме национални състезателки в девическите формации – Кристина Йорданова и Десислава Тодева, които защитават честта на клуба и на град Варна. Интересът към волейбола в града е голям, показва го пълната зала „Конгресна” на състезанията от Световната лига и европейското първенство, и предполагам и тази година и на световното първенство. Това говори, че варненци обичат волейбола, но ръководството на града го е загърбило, което говори лошо за тях”, заяви Ставри Димитров.