Наградиха участниците от фотоконкурса “Пристанище Варна – портал към морския свят”

Тържествена церемония по награждаване на участниците, в организираният от Пристанище Варна фотоконкурс “Пристанище Варна – портал към морския свят”, се проведе на пристанището.
Той бе организиран по повод 115 години от официалното откриване на варненското пристанище на 18 май 1906 г., в присъствието на Княз Фердинанд I.
„За наша искрена радост целта на този фотоконкурс беше постигната. С Вашите вдъхновяващи кадри показахте живописната страна на нашето пристанище и очарователните гледки, които то ни предоставя ежедневно, за което сърдечно Ви благодарим. Вие успяхте да уловите и запечатате с обективите си невероятни и вдъхновяващи моменти и красиви морски пейзажи.“ С тези думи от името на ръководството на пристанището се постави началото на официалното награждаване.
То се проведе в сърцето на пешеходната зона на Морска гара – Варна. Мястото беше неслучайно избрано, защото там днес започна и културният живот на новата изложбена конструкция. На нея всеки варненец може да се наслади на красивите фотографии на наградените участници.


Зоната на Морска гара-Варна има своето ново специално, изложбено кътче. Ръководството на Пристанище Варна беше вдъхновено от всички участници и отреди пространството за техните творения.
От всяка една категория след официално журиране, с жури включващо двама видни фотографи Пламен Михайлов и Юлиян Недев, също така и представител на Пристанище Варна бяха избрани 10-те най-добри фотографии от всяка категория и съответните трима победители. Всички те получиха своите почетни грамоти и награди, под формата на ваучери за фототехника, лично от директора на Пристанищен терминал Варна – Изток, г-н Любомир Добрев.
И това събитие беше съпроводено с добрия пример.йРосица Димитрова, която спечели Наградата на публиката, след гласуване на фейсбук страницата на Пристанище Варна, предостави наградата си на Иван Наков, участник от категорията „Под 18 години“. Той беше следващият по събрани гласове от публиката.
Жестът и беше съпроводен с призив към младежта и мотивирането им да се занимават с фотография.