Наградиха талантливи деца, участвали в коледен конкурс

В събота в Концертната зала на Младежкия дом се проведе награждаването на лауреатите от Общинския конкурс „Рождество Христово” Варна 2016. Конкурсът се провежда всяка година в навечерието на празника и негов организатор е ЦПЛР – Общински детски комплекс – Варна. Реализира се с финансовата подкрепа на Община Варна.

15-nagradi
Той  е в три раздела: „Рисувана картичка”, „Колажирана картичка” и приложно изкуство и „Рождественска украса”. Жури в състав: Юлия Христова – богослов, ръководител на школа „Православни християнски ценности и традиции”; Йорданка Аргирова – художник, ръководител на школа по изобразително изкуство „Палитра”; Надежда Шипкова – фотограф, ръководител на школа по фотография „Позитив”, разгледа постъпилите 192 рисувани картички, 101 колажирани картички и 30 рождественски украси на участници от училища в гр. Варна и община Варна.
В деня на награждаването картичките и коледната украса бяха експонирани в изложба-базар във фоайето на Младежкия дом. За прекрасното настроение на наградените техните ръководители и родители се погрижиха талантливите деца от школите по изкуства в детския комплекс.