Наводнение от авария: Платното и тротоарът на бул. „Левски“ бяха залети от мощен разлив

Вода заля района около базар „Левски“ в едноименния квартал на Варна. Репортер на „Народно дело Седмицата“ запечата критичната ситуация на мястото на инцидента. Наводнени бяха тротоарът и булевардът, водата се стичаше и в пешеходния подлез около супермаркета.
Причината за огромния разлив вероятно беше спукан главен водопровод. Водата извираше от съседен строеж, който е ограден. Най-вероятно тръбата е била спукана при изкопни работи. Дали вследствие на това са наложени санкции и какъв е бил техният размер, не стана ясно. По-интересни обаче бяха реакциите на гражданите, след като снимките от разлива се появиха в най-четения варненски информационен сайт „Петел.бг“.

 
Оказа се, че варненци са претръпнали както по отношение на разливите на питейна вода, така и към неудобствата, които понякога им причиняват строителните дейности. Явно те са толкова много, че подобни ситуации са по-скоро повод за шеги. Един от читателите на сайта дори заяви, че станалото е полезно, защото водата е измила района, който е бил доста мръсен.