Мъж загина по време на лов край село Рудник

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за причиняване на смърт по време на лов. Досъдебното производство е за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващата източник на повишена опасност.
На 25 февруари по време на лов в района на местността Герените до варненското село Рудник е бил прострелян 37-годишният Ж. Ст. Незабавно е извършен оглед на мястото на престъплението и е образувано досъдебно производство за изясняване на причините и обстоятелствата, при които е бил прострелян смъртоносно пострадалият мъж. Разследването е възложено на екип от следователи при Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна. Назначени са съдебни експертизи.
Живко Тодоров Стойков е простреляният край варненското село Рудник ловец. В деня на нелепия инцидент той празнувал рожден ден – навършвал 38 години, съобщи Topnovini.bg.
Произшествието станало по време на редовна хайка за хищници на ловната дружинка Рудник към Ловно-рибарското сдружение Долни чифлик – Балкан. Живко бил гонач – водач на куче, което подгонва дивеча. Според участници в лова гонач е и мъжът, който го е прострелял смъртоносно. Участниците в лова били 11 души и били излезли за чакали.
Както Блиц съобщи, инцидентът станал в местността Герените край Рудник. На мястото незабавно е извършен оглед и е образувано досъдебно производство за изясняване на причините и обстоятелствата около произшествието.