МФК Спартак срещу европейския първенец в Шампионската лига

Носителят на титлата на България по плажен футбол МФК Спартак попадна в трудна група за Шампионската лига, която ще се проведе в Назаре, Португалия. Варненци ще срещнат настоящия клубен първенец на Стария континент Брага (Португалия), шампионът на Франция Марсилия и шампионът на Чехия Теплице.
Групата е една от най-оспорваните от всички, които бяха изтеглени в основния кръг на днешния жребий. Варненци са играли срещу Марсилия на първото участие на български отбор изобщо в Шампионската лига в Катания през 2014 г., когато загубиха с 5:8.
По всяка вероятност родният първенец ще стартира участието си в надпреварата именно срещу французите на 28 май, на 29-и е двубоят с Теплице, а на 30-и – с Брага.
Първите два отбора прескачат групата и се класират на осминафиналите.
Варненци заминават за Португалия на 26 май.
„Всички съперници в турнира са сериозни. За нас е важно какво ще покажем ние като отбор. Продължаваме подготовката си за тези мачове. Надявам се всички момчета да са здрави и да се поздравим с едно успешно представяне в Назаре“, заяви старши треньорът на МФК Спартак Симеон Христов.
Рекордните 74 отбора от 27 държави в Европа ще участват в турнира, който включва предварителен и основен кръг при мъжете, както и женска надпревара с 20 състава.
Най-големият клубен форум в бийч сокъра на континента стартира на 25 май със срещи от групите на предварителния кръг. На 28, 29 и 30 май ще се изиграят двубоите от груповата фаза на основния кръг при мъжете и жените. Елиминациите стартират на 31-ви, а шампионите на Европа по плажен футбол ще са ясни на 3 юни.

Варненският клуб се подсили с двама силни европейски играчи

Отборът на МФК Спартак се подсили с двама много силни европейски играчи. В редиците на тима през новия сезон ще се състезава най-добрия играч на Гърция – Константинос Папастатопулус, както и шампионът с Арсенал Терънс Боу.
Гъркът е защитник и зад гърба си има няколко сезона в италианската Сериа А и Суперлигата на Гърция. С екипа на националния отбор пък има над 100 мача в различни турнири. Константинос Папастатопулус ще се присъедини към МФК Спартак в началото на тази седмица и ще вземе участие в турнира Varna International Beach Soccer Cup 2018, след което ще остане във Варна до заминаването на отбора за Шампионската лига в Назаре, Португалия.
Ето какво сподели играчът за трансфера си: „Това е ново предизвикателство пред мен. Имам амбиция да помогна на Спартак да се представи добре във всички турнири, в които ще участва. Познавам повечето от играчите от срещите ни с националния отбор и знам, че идвам сред приятели, с които ще бъде удоволствие да се играе.“
Към тима ще се присъедини и опитният английски национал Терънс Боу, който играе като защитник. Миналата година Боу спечели титлата на страната с отбора на Арсенал, а зад гърба си има и няколко с екипа на Портсмут. Той е рекордьор по мачове за националния отбор на Англия, като в кариерата си до момента има над 150 двубоя с екипа на „Трите лъва“. Терънс Боу ще се присъедини към МФК Спартак непосредствено преди срещите на тима от груповата фаза на Шампионската лига в Назаре, Португалия, и няма да вземе участие в международния турнир Varna International Beach Soccer Cup през следващата седмица, тъй като по същото време ще е ангажиран с отбора на Англия за приятелски срещи във Франция. „Много съм щастлив да се присъединя към шампионите на България от МФК Спартак. Това е голяма чест за мен! Искам да благодаря на Симеон и Иван, че направиха всичко това възможно, а на Симеон, че ми дава тази възможност. От няколко години следя с интерес българския национален отбор и националния шампионат в България и виждам голям напредък. Бих искал да бъда част от страхотния международен турнир който ще се състои във Варна през следващата седмица, но ангажиментите ми с националния отбор ще попречат на това. Очаквам с нетърпение да се срещна с новите си съмишленици от Спартак на вълнуващо предизвикателство Шампионска лига в Назаре“, сподели Теранс Боу, след като трансфера си.