„Моряци” и спартаклии ще държат Балчик при професионалистите

Очакват жълтата карта на Владо Мирчев до петък
Лъва започва да тренира след втората операция
Една дузина футболисти – цели 17, преминали през Черно море и Спартак, ще помагат на Черноморец (Балчик) да се задържи в професионалния футбол при завръщането си в него след 6-годишно отсъствие.


Треньорът Георги Иванов-Геша, който е кадър на Спартак, но като футболист е играл и за Черно море, ще разчита на „моряците” Християн Христов, Севдалин Стайков-Шрек, Стефан Иванов, Валери Христов, Николай Иванов, Виктор Митев, Александър Попов и Румен Александров, както и на ексспартаклиите Константинос Хавелес, Генади Луго, Мирослав Начев, Станислав Желязков, Георги Димитров, Валентин Веселинов, Ахмет Хикмет, Беадир Беадиров и Владислав Мирчев.
Всъщност бившите изпълнители на варненски тимове щяха да са с един повече, ако Слави Сталев не бе решил да се подложи на операция на рамото, която вече отложи известно време. Юношата на Черно море се е разбрал с треньора сам да прецени дали да се завърне в състава, след като се възстанови.


„Подготвихме се добре и сме готови за тежкия сезон. Целта ни е да се настроим към футбола в тази група и да се утвърдим в нея”, лаконичен е за „Народно дело Седмицата” Геша.
Неговите подопечни започват първенството във Втора професионална лига с гостуване на Созопол в събота.
За тази среща под въпрос е Владислав Мирчев, който не е на 100 % готов, а и жълтата му карта не е пристигнала от Малайзия.
„Изискали сме му жълтата карта и се надяваме до петък да дойде, но предвид това, че Владо не е в оптимално функционално състояние, в последния момент ще реша дали да го включа в групата. Той обаче е футболист, който не ни трябва за един мач и съм сигурен, че с опита и уменията си ще ни е полезен”, допълни Геша.
Последният разкри още, че завърналият се Ахмет Хикмет-Мечо ще бъде играещ помощник-треньор.
Разбра се още, че Станислав Желязков-Лъва ще поднови пълноценни тренировки до дни. Халфът е възстановен след втората операция, която претърпя в рамките на 18 месеца, този път на менискус.