„Моряците“ не озориха съперника

Левски ЛУКойл приключи седмицата с три победи, след като се наложи над Черно море Тича като гост с 89:63. В морската столица бяха 11 от играчите на Константин Папазов, като почивка получиха Павлин Иванов, Веселин Веселинов и Христо Николов.

След като пропусна януари и февруари, в игра за Черно море се появи Николай Грозев, а след продължително лечение в игра за Черно море влезе и Мартин Коцев, завърнал се първо към мачовете вАгрупамъже, но сега вече и в елитната група.

Съвсем очаквано варненци изоставаха значително в подкошието, и в борбата и в точките от тази зона.

След равностойна първа част, във втората Левски направи серия от 19:3, поведе със 17 точки и повече не се обърна назад. „Синитевкараха и първите седем точки за второто полувреме, за да покажат, че няма да изпуснат инициативата. Въпреки че Черно море хвърляше много старание, точките не идваха и разликата се въртеше около 20 точки. В четвъртата част вече нещата придобиха разгромен характер и авансът на гостите мина 30, а до края на двубоя нищо не се промени.

За 19 минути игра Омари Гудул се отчете със 16 точки и 9 борби, а останалите четирима чужденци в състава също записаха двуцифрен точков актив. Единствен с двуцифрен актив от Черно море бе Симеон Илиев, Веселин Георгиев добави 9.