Морската градина става Джурасик парк

 

Eдна от най-известните и атрактивни изложби в света „Живите динозаври“ ще гостува в Морската градина на Варна oт 10 юли до 3 септември и ще предложи на жителите и гостите на морската столица едно незабравимо пътешествие в праисторическото време.
Изложбата Living Dinosaurs (“Живите динозаври”) ще предложи неповторима среща с най-големите животни, обитавали някога планетата. Изложбата ще представи 24 вида движещи се динозаври и скелети на динозаври в реални размери, включително и най-популярният сред децата Т-Рекс. Всеки един от тях е пресъздаден с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук.
Огромните движещи се фигури на динозаври са изградени с удивително внимание и към най-малкия научен детайл, което прави фигурите толкова реалистични, че са необходими само няколко минути на посетителите, за да се пренесат милиони години назад.
Освен интерактивните фигури, изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, как са ловували и как са отглеждали малките си. Това е първата по рода си изложба в световен мащаб.
От началото на нейното представяне е посетена от повече от 10 млн. души в Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд, Дубай и още много други страни в цял свят. Събитието е част от програмата „Варна – Европейска младежка столица” 2017 и се реализира с подкрепата на Община Варна. Изложбата ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10 до 22 ч. и е разположена непосредствено зад Пантеона в Морската градина.