Мнозинството си изми ръцете за ремонта на ДКС, Варчев бил виновен

Ремонтът на Двореца на културата и спорта във Варна е поскъпнал от 5 на 12 млн. лева заради лоши предварителни разчети, направени по времето, когато Спортна зала се ръководеше от Симеон Варчев. Тази теза лансира мнозинството около ГЕРБ в общинския съвет във Варна по време на сесията.
Дебатът по темата беше предизвикан от лидера на варненските социалисти Борислав Гуцанов. Той попита колко точно струва ремонтът на ДКС по повод отпускането за пореден път на общински средства за него, този път около 400 хил. лв. Допълнително Гуцанов зададе въпроса докога ще се плащат нови и нови суми.
Такива плащания вероятно ще има още, заяви в отговор Янко Станев от групата „Граждани и експерти и СДС“. Той изцяло прехвърли вината за оскъпяването на ремонта на ДКС на предишния й управител Симеон Варчев. Станев дори заяви, че Варчев заслужава да му бъде отнето званието „почетен гражданин“ на Варна и че лично обмисля дали официално да даде такова предложение.
Направените разчети за стойността на ремонта са били неверни, защото никой не би отпуснал 12 млн. за реконструкция на Спортна зала, обясни Янко Станев. Симеон Варчев и екипът му занижили цената, за да убедят държавата и общината да осигури финансиране на ремонта. Той започна по инициатива на Борислав Гуцанов в качеството му на депутат по времето на кабинета на Пламен Орешарски.