Млад мъж почина на Топлата вода

Установена е самоличността на мъжа, който беше открит мъртъв в четвъртък сутрин в района на Топлата вода на варненския плаж. Починалият е 19-годишен младеж от Варна. Очаква се заключението на съдебните медици, но към този момент категорично не са установени данни за извършено криминално престъпление, допълниха от полицията.

5-topla1
Ден по-рано мъж припадна на същото място, съобщи Кристиян Ивковски, който се е притекъл на помощ. Мъжът е изгубил съзнание и се е нагълтал с вода. Веднага са му се притекли хора на помощ, които са го изкарали от водата. На мястото е пристигнала линейка, а лекарите са оказали първа помощ на мъжа. Ивковски, който е „морж“, предупреди, че не бива да се прекалява със стоенето в топлата вода, когато температурите са сравнително високи.
Когато е студено, е по-приемливо, посочи той, но подчерта, че тези практики трябва да са съобразени с възрастта и здравето на всеки човек. Добре е да има консултация с лекар. Често на Топлата вода във Варна идват линейки, защото възрастните хора прекаляват. Някои буквално прекарват целия ден в киснене във водата, което влияе на кръвното.