Младият скулптор Мартин Трифонов с първа самостоятелна изложба

Октомври е и първичният възторг от лятната безметежност е вече приглушен. Идва времето на по-бавните удоволствия, като досегът до доброто изкуство, например. Този и следващия месец варненската галерия A&G Art Meeting ще предложи на своите приятели две качествени изложби, соло театър и смислени срещи.

17-trifonov
Есенният салон отваря врати на 18 октомври, вторник, в 18 часа с експозиция от скулптури и рисунки на младия Мартин Трифонов от София. Възпитаник на скулптора проф. Емил Попов, авторът вече прикова вниманието на варненската публика преди година, когато Art Meeting забеляза таланта му и показа негов цикъл от скулптури в две общи изложби.
В настоящата експозиция Мартин Трифонов представя рисунки, няколко форми от бронз, както и една фигурална композиция в различен материал. Не е ясно кое се е родило първо: дали рисунките са проект за скулптурата, или триизмерните обекти са му помогнали за крайния резултат в рисунките. Сигурно е само, че едното подкрепя другото и не може без него в отворения процес на създаването.
Сериозна подкрепа за своето самостоятелно представяне пред публика младият скулптор ще получи от своя баща. Актьорът Филип Трифонов („Момчето си отива“) ще влезе в ролята на професор с един „ЗАБАВЕН ПРЕАМБЮЛ“ – въведение към изложбата на тема „Разликата в интериора на галерия A&G Art Meeting и заведенията за бързо хранене във Варна“.
Октомврийските събития в галерията продължават със соло театър – нова форма в това артистично пространство. Актьорът Димитър Мартинов ще представи авторския си моноспектакъл „Последен час – Яворов”. Очакват ни две представления – на 20 и 21 октомври с начален час 19. Входът е 10 лева, за учащи – 5. Тъй като местата са ограничени, необходима е предварителна резервация на телефон 0885 581 473. Изложбата на Мартин Трифонов може да бъде разгледана до 5 ноември. Следващата есенна експозиция ще ни срещне с творчеството на Милко Божков.