Младеж преби до смърт старица и се самоуби

 

Досъдебно производство за извършено убийство с последвалото самоубийство на извършителя ръководи Окръжната прокуратура във Варна, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Около 1 часа след полунощ миналата сряда в кв. „Младост“ 24-годишният Цветан А. започнал да хвърля от балкона на жилището си различни предмети. Младият мъж се показал на терасата гол, като крещял неистово. Шумът от виковете и буйството му събудили живеещите във входа съседи. Подаден бил сигнал на спешния телефон 112.
Цветан прескочил преградата между двата балкона и се прехвърлил в съседския. В апартамента живеела 84-годишната Минка М. След като вратата на жилището й била разбита от пристигналия полицейски екип от ОД на МВР, възрастната жена била открита мъртва. Убийството й е извършено с множество удари.


В апартамента било намерено и тялото на Цветан, който се самоубил чрез включени кабели в електрическия контакт. Има данни, че е страдал от психично заболяване. Извършен е оглед на местопроизшествието под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. Разпитани са свидетели на действията на 24-годишния мъж. Последваха и аутопсии на двете тела и назначени експертизи за установяване причините за смъртта им. Говорителят на прокуратурата Радослав Лазаров потвърди пред медиите информацията за психическите проблеми, от които е страдал извършителят на ужасното деяние.
В апартамента на убитата в кв. „Младост“ всичко било потрошено, разказват запознати.
След като вилнял гол на терасата, 24-годишният Цветан счупил армираното стъкло към жилището на баба Минка и нахлул вътре. Жената не чувала добре и в последния момент усетила, че става нещо лошо. Това сподели зетят на убитата Живко Димитров. Успяла да звънне на внука си – семейството живее в блок наблизо.
Млада жена и брат й от бл. 131 също слезли на първия етаж и разбили вратата на апартамента на убиеца, за да го спрат. Той целият бил нарязан от парчетата армирано стъкло, твърди още Димитров.
Бил наркоман, заради поведението му преди година от мъка се споминал баща му, който бил лекар. Семейството било вдигнало ръце от момчето, което не живеело там, но от време на време идвало да прави поразии. Баба Минка имала и квартирантка – Афизе, но във фаталната вечер жената нощувала в току-що закупеното си жилище, предаде Varna24.bg