Млада журналистка написа и издаде „Приказки за любовта“

Надежда Георгиева представи през миналата седмица своята първа книга „Приказки за любовта“. В нея младата авторка е събрала 50 статии, посветени на любовта към избраника на сърцето, към живота, към малките неща, към семейството и приятелите.

Тя е на 28 години, работи като журналист в местен сайт и пише статии в женско списание. В книгата са поместени нейни произведения, събирани през последните 6 години.

Премиерата се състоя на 10 февруари. Пред гостите Надежда Георгиева разказа какво я е вдъхновило да напише книгата и каква е следващата й стъпка. Ето и част от въведението на „Приказки за любовта“:

„Има толкова неща, за които искам да говоря. Да намеря добър слушател и да му говоря с часове… За нещата, които ме вълнуват, за нещата, които ми тежат, за всичко, което ме прави щастлива, за всички мои чувства. Ала думите просто не излизат. Не мога да разказвам ей така за това какво чувствам, какво ми е на душата.

Затова реших да пиша…

За всичко онова, което хората премълчаваме, което държим дълбоко в себе си и сякаш е заклещено там и не иска да излезе наяве.

Аз намерих моя начин да се изразявам. Винаги, когато изпитвах силна и мъчителна болка, сядах и пишех. Също когато исках да изразя любовта в сърцето си – отново пишех.

Пишех и когато исках да благодаря на близките, на най-скъпите хора, да им покажа какво означават за мен.

И всичко, което сърцето ми сътвори с помощта на думите, всичко, което изписах, исках да го споделя на целия свят. За да могат хората да открият във всяко мое произведение частичка от себе си. Да се научат да изразяват чувствата си, да не ги държат заровени в себе си, защото така никога няма да бъдат истински щастливи.

И ако откриете в някоя от моите „приказки“ своята собствена история, своите мисли, емоции, болката си, радостта си, дори в една от тях, тогава значи не съм писала напразно! Не съм живяла напразно!“

Фото Петър Петров