Мирослава Андронова от СКТМ „Комфорт“ взе четири златни медала на Универсиада

Силно представяне записа състезателка по тенис на маса на СКТМ „Комфорт“ на проведената Универсиада в Кранево със съдействието на Асоциация за университетски спорт “Академик”.

Мирослава Андронова, която е студент в Медицински университет “Проф. д-р Параскев Стоянов“, стана абсолютен шампион и завърши турнира с 4 златни медала.

В отборната надпревара взеха участие 5 отбора -Медицински университет гр.Варна, Шуменски университет гр.Шумен,Технически университет гр.София, Русенски университет и Тракийски университет гр.Пловдив, като победител е МУ Варна.

На смесени двойка Мирослава Андронова и Нурай Ниязиев победиха във финалната среша Калина Христова и Павел Цолов с 3:0 гейма, а на двойки Мирослава Андронова и Калина Христова спечелиха златните медали без загубен гейм. В индивидуалното първенство Мирка беше отново на най-високо ниво, като в решителните срещи на полуфинал победи Адриана Иванова от Русенския университет с 3:0 гейма, а на финала се наложи над опитната състезателка Женя Тодорова с 3:1. Това беше и единствения загубем гейм за Мирослава.

От ръководството на СКТМ ”Комфорт” Варна сме изключително доволни от постиженията на нашата състезателка, която е изключително трудолюбива и ние не се съмняваме в нейните бъдещи успехи. Мирка изпраща силна година, като преди 3 месеца спечели шампионската титла на България с женския отбор на клуба и стана държавна шампионка на двойки за девойки до 21 години, както и бронзова медалистка от индивидуалното първенство, заяви главният треньор на клуба Стоян Поппетров.