Милен Петков: Черно море ще се бори за Европа

Важното било да покаже, че има отбор, с който да гони най-високи цели

Лудогорец пак е фаворит за титлата, но ЦСКА ще му е сериозен опонент

Според Милен Петков Черно море е по-силен в новото първенство на първа професионална лига и може да изпълни с лекота поставената минимална цел – влизане в топ 6.
„Когато дойде нов треньор, винаги има ентусиазъм и футболистите се пределно мотивирани да се докажат пред него. На „Тича“ обновиха състава и дано новите попълнения са се адаптирали към колектива и му бъдат полезни. Това, което мога на този етап да прогнозирам, е, че „моряците“ ще са по-силни от миналия сезон и ще изпълнят първата
поставена цел – влизане в първата шестица“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Петков, който е бивш халф на Черно море.
Според Милен най-важно за Черно море е да покаже, че разполага с отбор, който да гони най-високи цели.
„Програмата в началото може и да е удобна, но по-важно е, Черно море да покаже, че е изградил с отбор, който да е фактор в елита и да преследва сериозни цели. Например да се бори докрай за Европа, което аз вярвам, че е възможно“, допълни Милен.
Игралият с националния отбор на България на Мондиал 98 Петков определи също Лудогорец отново за фаворит №1 за титлата.
„Те разполагат с най-качествения състав и най-стойностните изпълнители. Очевидно е, че във футболен аспект са над другите. ЦСКА? Да, хубаво е за футбола, че се завърна при майсторите. И съм сигурен, че ще е сериозен опонент на разградчани. Също и Левски, а и в хода на мачовете е възможно да се появи и скрит фаворит. Със сигурност новото първенство ще е по-интригуващо, дано видим също по-добър футбол и израстване на млади български футболисти“, завърши Петков.