Милен Бакърджиев: След първите стъпки на Илиан в мъжете вече знаех, че ще стигне далеч

Специалистът ще води „моряците” нагоре
Черноморците не трябва да го оставят сам
Настроението на всички черноморци е приповдигнато след назначението на Илиан Илиев за старши треньор на тима от „Тича”. С неговото присъствие в клуба са свързани надеждите за едно по-добро бъдеще на отбора, който само преди около 3 години за първи път в историята си вдигна Купата и Суперкупата на България.
„Народно дело Седмицата” потърси двама бивши съотборници на Илиан в Черно море и един потомствен ВИП фен, за да разбере как приемат второто треньорско завръщане на Илиев в родния му клуб и какво очакват от него.


Големият халф на Черно море Милен Бакърджиев обяви, че завръщането на Илиан Илиев в родния им отбор е най-верният и правилен избор в момента.
„Радвам се, че Илиан застава на кормилото на Черно море. За мен няма съмнение, че с безспорния си авторитет, качества и умения той ще води отбора нагоре, и ще допринесе да играе добър футбол и да записва достойни класирания”, каза за „Народно дело Седмицата” Бакърджиев.
Последният е бил плеймейкър на „моряците”, когато Илиан прави първите си стъпки в мъжете под ръководството на Божил Колев в края на 80-те години на миналия век.
„След като видях първите стъпки на Илиан в представителния тим, вече знаех, че ще стигне далеч. Логично успя като футболист, а сега прави същото и като треньор”, допълни Бакърджиев.
Той обаче уточни, че върху плещите на Илиан Илиев ще тегне и голям психологически товар, тъй като очакванията от него са големи.
„Работата на нашите кадри винаги се следи под лупа. Затова е необходимо черноморците да помагат на Илиан, а не да го оставят сам, особено ако минава през трудни моменти. Задължително ще му трябва и нова селекция”, пожела Милен.
Според него ще е хубаво, ако се изготви перспективна концепция за развитието на Черно море в следващите 5-10 години, за да има една основа, върху която да стъпи отборът и да се надгражда.
„Във Варна има обстоятелства и условия за правене на голям футбол. Специално в Черно море пък хората и нашите фенове са с един различен тип култура и разбиране за футбола. Ако приемем също, че до 2-3 години ще е готов и новият градски стадион, при една изрядна организация и правилна работа на всички – кадри, шефове, треньори и публика, тези 22 000 места на новото съоръжение ще се окажат малко. Дори и от футбола да се прави бизнес. Тогава Варна, а не други градове, както е сега, ще са център на футбола в България”, завърши Бакърджиев.