Мениджърът на голям шампион в К1 следи боеца Рангел Иванов

Мачът с Джабар Аскеров в Москва пропадна заради контузията на варненеца

Боецът на „Дрийм“ (Варна) Рангел Иванов се размина с мача на живота си в К1. Той е бил поканен да излезе срещу световноизвестния Джабар Аскеров в бойното шоу Гран При Москва на 13 ноември, но заради неотшумяла контузия варненецът няма да пътува.
„На Джабар трудно се намират съперници, тъй като мачка наред в К1. Сигурно са ме харесали в мои мачове по Евроспорт. В Москва в категория до 71 кг ще са четирима, като първият двубой трябваше да е между Аскеров и мен. После победителите играят финал. Аз обаче ще подновя пълноценни тренировки след 10-15 дни заради травмата в бицепса на лявата ми ръка. При така стеклите се обстоятелство нямаше да съм в оптимална форма за толкова сериозна среща и затова отказах. Но си запазих правото след пълното ми възстановяване, ако запазят интерес към мен, да играя с него след Нова година“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Рангел.

32-02
30-годишният руснак Джабар Аскеров е роден в Дагестан. Той е европейски шампион по тайбокс, а в К1 е срещал най-известните бойци и ги е побеждавал. Сред тях са Йодсанклай Файртекс, Космо Александър, Йошихиро Сато, Анди Сауйер, Робин ван Росмален, Блакау Парамук и Mайк Замбидис.
Междувременно Рангел Иванов изрази задоволство от съвместната работа с брат му Добромир с надеждите на „Дрийм“. Един от тях – Али Юксел Али, стана шампион на последното държавно първенство в Каварна в К1 категория до 57 кг при юношите старша възраст.
„Али спечели финала с технически нокаут и впечатли националния селекционер. Работата с него и другите ни перспективни състезатели ми носи не по-малко от удоволствие от мачовете ми на ринга“, завърши Иванов.