Между морето и Стара планина: Сънрайз Блу Меджик Резорт ще е новото туристическо бижу на Обзор

 

Първа копка на новия курортен комплекс Сънрайз Блу Меджик Резорт беше направена на 5 октомври близо до плажа в Обзор. След водосвет и фолклорен поздрав от солистите на детския танцов ансамбъл „Зорница“, кирки в земята забиха инвеститорите Стефан Димитров и Цанко Цветков от Сънрайз ООД и Атанас Костурков и Марин Йорданов от Комфорт ООД, които ще построят новия хотел. На ритуала, който приключи по традиция с разбиването на бутилка шампанско в кофата на багера, присъства и кметът на Обзор Христо Янев.

 
Новият хотелски комплекс ще се състои от три сгради, с ресторанти, конферентни и многофункционални зали, нощен бар, спортно-възстановителен център и прекрасна тераса. Външна аквазона с атракции и с басейни за всички възрасти с площ общо 3600 кв. м ще е един от най-впечатляващите елементи на Сънрайз Блу Меджик Резорт. Около басейните ще има място за общо 1000 шезлонга, предвижда уникалният проект. Отделно от това комплексът ще има и модерен аквапарк с всевъзможни водни забавления. Екстериорното решение се допълва и от амфитеатър с 400 седящи места.
Разгърнатата застроена площ на Сънрайз Блу Меджик Резорт ще е 59 355 кв. м, а целият терен е над 70 дка. Хотелски сгради 1 и 3 ще имат 243 двойни стаи и 13 апартамента, а хотелска сграда 2, която трябва да е готова още на 30 юни 2018-а и да се превърне в сърцето на новия курорт, ще бъде с 238 двойни стаи и 12 апартамента. Автор на проекта за Сънрайз Блу Меджик Резорт е арх. Радослав Рашев.
Най-ценното за посетителите, разбира се, остава близостта на морето. В тази част на община Обзор плажът е с дължина близо 2 км и широчина 50 м. Заедно с това обаче уникалният комплекс граничи и с източния дял на Стара планина, което осигурява възможност за различни развлечения и спорт, а не на последно място и за ловен туризъм.