Международни доставки: Как да гарантирате безопасността на вашите пратки

Всеки търговец се нуждае от гаранции за сигурност, когато изпраща своите стоки в различни страни. Продажбите зад граница дават големи възможности за разширяване на мрежата от клиенти и повишаване на печалбите, но са свързани и с редица рискове. От съществено значение е да се договорите с надеждна куриерска фирма за вашите международни доставки. Няколко са параметрите, за които трябва да настоявате, когато преговаряте за най-добрите за вас куриерски услуги в чужбина.

Опцията проследимост е важна при всички международни доставки

Тъй като извършването на международни доставки може да отнеме значително повече време, отколкото реализирането на вътрешни, от полза ще е да можете да проследите детайлно движението на своите пратки. Всяка куриерска фирма, която може да ви гарантира проследимост, ще ви осигури информация къде във всеки един момент се намира вашата пратка – от подаванането ѝ в куриерския офис до достигането ѝ до крайния потребител. Благодарение на проследимостта ще бъдете далеч по-спокойни за сигурността на вашите пратки, а и ще може да дадете конкретен отговор при запитване от клиент кога точно да очаква своята доставка.

Застраховката на пратки ще повиши сигурността при международни доставки

Непредвидени ситуации може да се случат всеки ден, а вероятността за това става по-голяма, когато вашите пратки пътуват на по-големи разстояния. Когато заявявате куриерски услуги в чужбина, не пропускайте да застраховате вашите пратки. Застраховката ще минимизира загубите ви ако нещо непредвидено се случи в хода на извършването на международни доставки и стоките бъдат увредени, унищожени или изгубени в следствие от обстоятелства, които са извън контрола на доставчика като катастрофи, земетресения, наводнения и др. Макар в краткосрочен план да ви изглежда изкушаваща идеята да си спестите парите за застраховка, по добре не го правете. Това е инвестиция, която ще ви се отплати многократно, когато се наложи.

Погрижете се да опаковате и етекитирате надеждно вашите пратки, които подлежат на международни доставки

От съществено значение при изпращането на международни пратки е те да бъдат опаковани със здрави и устойчиви, но леки опаковки. Това ще повиши сигурността им, но няма да доведе до оскъпяване на таксата за международни доставки. Важно за коректното и бързо осъществяване на заявените куриерски услуги е пратките да бъдат етикетирани максимално точно. Грешка в посочване на адреса или данните на получателя, би довело до забавяне и връщане на международни доставки, затова бъдете внимателни.

Когато се доверите на надеждна куриерска фирма, може да сте спокойни за вашите пратки

Направете предварително проучване, сравнете офертите на няколко фирми за куриерски услуги, за да откриете тази, която отговаря най-пълноценно на вашите изисквания. Когато планирате международни доставки, проверете предварително дали фирмата, на която сте се спрели, обслужва дестинациите, от които се интересувате. Добре е да се договорите с фирма като Direx, която доставя до над 190 малки и големи държави на 6 континента. Направете подробна справка какви предварителни срокове е обявила избраната куриерска фирма за международни доставки до всички ваши целеви пазари. Обявете реалистично време за доставка пред вашите клиенти и следете за стриктното му спазване, за да сте сигурни, че потребителите ще получат стоката, която са заявили точно навреме и ще останат доволни, както от продукцията, така и от куриерската услуга.

  • публикация