Мащабните ремонти са в ход, трудно се избягват

 

Евгения Иванова

Мащабни ремонтни дейности се извършват във Варна тази есен. Най-големият проект, по който започна строителството, е разширението на булевард „Васил Левски“. Той ще бъде с две платна по три ленти, и с две локални платна по две ленти. Движението ще се осъществява на различни нива, като бул. „Левски“ ще преминава на долно ниво. По трасето на новия участък ще бъдат изградени 7 мостови съоръжения, велоалеи, и пасарелки за пешеходците.

В момента текат ремонтни дейности по булевард „Ян Палах“ и от тази сутрин е затворено едното платно. Движението се извършва двупосочно в другото. Задръстванията са огромни, затова призоваваме водачите да използват обиколни маршрути, особено в пиковите часове.

Във връзка с разширението на булевард „Васил Левски“ е затворена и улица „Ана Феликсова“ в квартал „Възраждане“, която след ремонта ще има пряк достъп до бул. „Цар Освободител“ и от там ще се включва към новия разширен булевард.

Успоредно с другите ремонти, такъв се извършва и по улица „Струга“, от където минава каналът. Припомняме, заради разширението бяха изгонени повече от 10 семейства, настанени в общински жилища там. В „Максуда“ също текат строителни дейности, но те, както и на улица „Струга“, не възпрепятстват движението.

Ремонт се извършва и по улица „Студентска“ и кръстовището й с ул. „Мир“, както и основен ремонт на ул. „Цар Борис III“ в кв. „Виница“, в участъка от ул. „Св. св. Константин и Елена“ до обръщача на кръстовището на ул. „Мир“ и „Студентска“.

Пътностроителни работи вървят и в кв. „Аспарухово“ – на ул. „Мара Тасева” – в обхват от „Първи май” до „Народни будители”, на улицата към СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. Иван Шишманов“ и на пътната отсечка към СБАЛОЗ „Д-р Марко Марков“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ извършва строително-монтажни дейности в участъка от кръстовището за Аладжа манастир до спирка „Миньор“. Ремонтът се извършва без спиране на движението. Работи се в платното за Златни пясъци, а транзитният трафик е прехвърлен двупосочно в платното за Варна, съобщиха от общината. На всички места, на които текат ремонтни дейности, са поставени обозначителни табели.