Махат коледната украса преди Баба Марта

 

Докато по улиците и площадите във Варна усилено никнат щандове за мартеници, община най-сетне се зае да демонтира коледната и новогодишна украса. Вече са прибрани светещите съоръжения, останали от миналата година на фонтана на площад „Назависимост“.
Останалата дълго украса за празниците предизвика чувството за хумор на варненци, които се шегуваха, че общинарите не са бързали да я прибират заради китайската Нова година, настъпила на 16 февруари. Междувременно обаче крадец се опита да задигне част от светещите елементи, но беше заловен от полицията.
Сигналът за посегателството постъпил до полицията миналия понеделник. След незабавни действия е установено, че извършител на деянието е М.М. (37 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Едва ли опитът за кражба е накарал местната власт за действа по-бързо по демонтажа. Все пак, свалянето на украсата може да продължи и през следващите няколко дни.